Hae

Ajankohtaista

Servican keskusvaraston tilannepäivitys ja tilaamisessa huomioitavat asiat

23.2.2023

Servican keskusvaraston toimituksissa olleet viiveet ovat valitettavasti jatkuneet, vaikka toimitusmäärien kasvattamiseksi onkin pystytty tekemään kattavasti tehostamistoimenpiteitä. Pitkittyneet toimitusviiveet ovat vaikuttaneet ymmärrettävästi asiakkaidemme toimintaan ja teemmekin päivittäin kaikkemme tilanteen normalisoimiseksi.

Tehdyillä tehostamistoimenpiteillä keskusvarasto on pystynyt päivittäin toimittamaan myös viivästyneitä toimituksia. Muuton jälkeisinä viikkoina muodostunutta toimitusjättämää ei ole kuitenkaan saatu täysin purettua, mikä johtuu osaltaan oletettua suuremmista tilausmääristä. Myös kuljetusalan lakko ja sen tukitoimet ovat vaikuttaneet tilanteeseen viimeisen viikon aikana. Toiminnan tehostamiseksi rekrytoitujen uusien työntekijöiden perehdyttäminen vie myös hetkellisesti resurssia ja voi vaikuttaa väliaikaisesti keräilyvirheiden määrään.  

Tilausten yhteydessä pyydämme huomioimaan:

 

  • Priorisoimme edelleen terveydenhuollon kriittisten hoitotarvikkeiden toimitukset.
  • Tilausten yhdistäminen esimerkiksi osastoittain tai toimipaikoittain nopeuttaa tilauksen käsittelyä ja toimittamista.
  • Tilauksen toimituksesta voi kiireellisessä tilanteessa tiedustella Servican asiakaspalvelusta palautelomakkeen kautta tai puhelimitse klo 7.00 – 15.00 numerosta 0800 307 711.

Kiitämme kaikkia asiakkaitamme joustavuudesta tässä haastavassa tilanteessa.

Servica Oy

Marko Tuomela
liiketoiminta-alueen johtaja, logistiikkapalvelut
p. 044 4260 128
marko.tuomela@servica.fi

 

Arkisto