Hae

Ajankohtaista

Servicalla töissä – Anna-Mari Repo

31.5.2019

 

KUNNIAMAININTA VUODEN SERVICALAINEN ASIAKASPALVELIJA –ÄÄNESTYKSESSÄ

Anna-Mari Repo on Servican sisäinen asiakaspalvelija, jonka äänestä kuuluu positiivisuus ja työssä viihtyminen joka päivä.

-Olen tosi kiitollinen ja otettu saamasta tunnuksesta. Kyllähän se sanattomaksi alkuun veti, kun tunnustus tuli täytenä yllätyksenä syysjuhlissa.

Pidän työstäni paljon ja olen kiitollinen siitä, että saan tehdä tätä työtä lukuisten ihanien työkavereiden kanssa, joita Isossa-Bertassa riittää. Heille jos kelle, kuuluisi antaa tämä samainen tunnustus. Olen luonteeltani positiivinen ja hymy huulilla näitä töitä teen. Minä haluan uskoa, että kaikissa asioissa on se positiivinen puoli ja uskon, että juuri tämä positiivisuus myös välittyy toisille päivittäisessä työskentelyssäni.

Anna-Marin mielestä tärkeintä asiakaspalvelussa on se, että osataan täyttää asiakkaan odotukset, tarpeet ja toiveet. Hyvällä asiakaspalvelijalla täytyy olla positiivinen asenne, hyvät sosiaaliset taidot ja tietoa omista tuotteista ja palvelusta. On myös tärkeää olla ylpeä siitä, mitä me teemme, oli se sitten siivousta, ruoanlaittoa tai ruoankuljetusta. Nopeaa reagointikykyä ja tilannetajua tarvitaan myös paljon, koska toisinaan ei voi ennustaa tulevaa ja tilanteet voi muuttua nopeastikin.

Anna-Mari työskentelee Isossa-Bertassa alue-esimiehenä. Hänen vastuualueeseensa kuuluu lämmin keittiö, perus- ja räätälöity dieetti, leipomo, kotipalveluateriat sekä lämmitys ja lähetys. Työpäivät ovat vaihtelevia ja päivittäiseen työnkuvaan kuuluu tuotannon suunnittelu ja ohjaus, hankintojen tekeminen ja ruokalistojen ylläpitämistä jne. Toisinaan Anna-Marin löytää myös kauhan varresta ruoanvalmistuksesta. Myös sisäinen ja ulkopuolinen asiakaspalvelutyö, oli kyseessä omien palvelukeittiöiden väki tai sitten ulkopuoliset asiakkaat, kuuluu olennaisesti työhön.

– Kaikessa työssä on varmasti omanlaisensa haasteensa, niin myös tässäkin. Jos meillä esimerkiksi tuotannossa yksi pata lakkaa toimimasta, se tarkoittaa käytännössä sitä, että olen mukana keittopuuhissa apukätenä, jotta pysymme tuotannon aikataulussa. Tällöin kaikki muu oma työ odottaa tekijäänsä. Siksipä omien töiden organisointi on kaiken a ja o. Minulla saattaa välillä olla muistilappuja tietokoneen näyttö täynnä, mutta kyllä ne laput siitä sitten häviää. Haasteita on joskus myös erilaisten ruokien mukauttamisessa cook and chill -valmistusmenetelmään.

Huippuhetkiä on useita, mutta yksi upeimmista hetkistä oli Hyvä työkaveri -äänestyksen tulos 2015, mikä oli jotain uskomattoman hienoa. Oli aivan mahtavaa saada tuollainen tunnustus silloin. Myös tämä tunnustus tulee jäämää mieleeni yhtenä parhaimmista hetkistä. Minusta on ihanaa kertoa myös Iso-Bertasta erilaisille vierailijaryhmille ja sainkin olla mukana kahtena vuotena myös Megatärskyillä kertomassa Servicasta, ne olivat mahtavia päiviä. Ja tottakai kaikki asiakkailta saatu positiivinen palaute ruoasta tai leivonnaisistamme jää mieleen.

– Olen suorittanut ruokapalvelun perustutkinnon Mikkelissä v. 2001. Sen jälkeen lähdin jatkokouluttautumaan restonomi-opintojen pariin, mutta kuinka ollakaan, kohtalo päättikin toisin. Tapasin puolisoni vuonna 2003 ja tie toi minut Kuopioon. Opiskelut keskeytyivät joksikin aikaa esikoiseni synnyttyä 2004. Tyttären ollessa 1,5-vuotias etsin töitä Harjulan sairaalasta ja KYSiltä. Sain eri mittaisia sijaisuuksia sekä välillä olin myös Prismassa ja Salessa kaupan kassalla. Opiskeluinto puri vuonna 2007 ja suoritin silloin Dieettikokin erikoisammattitutkinnon. Tämä tutkinto poiki minulle vakituisen työpaikan Neulamäen koulun keittiöstä loppuvuodesta 2007. Perheeni kasvoi näiden vuosien aikana kahdella lapsella. Iso-Bertassa aloitin vuorovastaavana 2013. Vuorovastaavan töiden ohella suoritin vuonna 2016 Esimiehen -erikoisammattitutkinnon. Alue-esimiehen tehtävissä aloitin syksyllä 2016. Opiskeluinto iski jälleen vuosi sitten ja päätin aloittaa restonomi opinnot uudelleen. Tarkoitus olisi valmistua tämän vuoden lopulla.

Asumme Neulamäessä omakotitalossa ja varsinkin kesäisin piha pitää kiireisenä. Kaikista parhaiten rentoudun kotona perheen kesken. Lapset ovat kasvaneet jo isoiksi (Ida 15, Veera 11 ja Eemeli 9) ja syksyllä juhlitaan esikoisen rippujuhlia. Joskus sitä miettii, kun lapsia kotona katsoo, että mihin se aika oikein menee, itse kun ei vanhene koskaan. Työkykyisenä minut pitää aamu- tai iltalenkkeilyt, laulaminen sekä pianon soittaminen, vaikken siinä mikään mestari olekaan.

Haaveissani on lähteä opiskelemaan ylempi ammattikorkeakoulututkinto, kunhan ensin tämä koulu on loppunut. Tulevaisuudelta toivon ennen kaikkea sitä, että minä ja läheiseni pysytään terveinä ja saan tehdä töitä Servicalla. Se, minkälainen työkuvani on vaikkapa kymmenen vuoden päästä, niin kukapa sitä tietää, pohtii Anna-Mari.

 

 

 

 

Arkisto