Hae

Ajankohtaista

Varkauden apuväline- ja lääkintälaitehuollossa eletään mielenkiintoista ja työntäyteistä aikaa

3.6.2022

Vuoden 2021 tammikuussa perustettu yksikkö tekee parhaillaan vuosittaisia määräaikaishuoltoja AALTO hyvinvointikeskuksessa sekä kotipalveluasiakkaiden kotona. Palvelutalojen apuväline- ja lääkintälaitehuoltoa laajennettiin Varkauden kaupungin aloitteesta, joten jatkossa määräaikaishuollot ja vikakorjaukset työllistävät Servicaa näiltä osin ympäri vuoden. Liiketoiminnan kasvuun on pyritty vastaamaan rekrytoimalla työntekijöitä sekä Kuopion apuvälinehuollon henkilöstön avustuksella.

Vuoden 2023 alusta sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät hyvinvointialueen järjestettäväksi ja uudistus on myös tukipalvelujen kannalta merkittävä. Servican uusiin tiloihin Kuopioon on suunnitteilla keskitetty apuvälinehuoltokeskus. Uudistuneet tilat ja toimintamallit edesauttavat myös alueellisten apuvälinepalvelujen muodostamista, jonka huollon järjestämistä suunnitellaan Servican toteuttamana.

– Alueellisten apuvälinepalvelujen huoltoprosessin suunnittelussa ja toteutuksessa kustannustehokas logistiikka on tärkeässä roolissa, tuotantopäällikkö Juuso Hämäläinen toteaa.

Kuvassa apuvälinemekaanikko Mika Parviainen, tuotantopäällikkö Juuso Hämäläinen ja huoltoasentaja Kimmo Faari tutkivat juuri hankittua potilasparametrisimulaattoria, jota käytetään mm. verenpainemittarien tarkastamiseen.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran huhtikuun uutiskirjeessä.

Arkisto