Meidän Servica

 
 

Ljubov Rieppo, välinehuolto, KYS

Minä olen työskennellyt KYSin välinehuoltokeskuksessa välinehuoltajana reilut kahdeksan vuotta. Voinkin sanoa, että tämä ammatti vaatii koulutusta, kykyä tunnistaa monenlaisia erilaisia instrumentteja, sekä taitoa niiden huoltamiseen tarkkojen ohjeiden mukaisesti, huolelliseti ja aseptisesti. Täytyy myös hallita erilaisten desinfektio- ja steriliointi laitteiden käyttö. Välinehuoltajalle kuuluu myös potilaan hoitolaiteiden huolto sekä logistiset tehtävät.

Tarkkuus, huolellisuus, järjestelmällisyys, hyvä keskittymiskyky, ”aseptinen omatunto”, koko prosessin hahmottaminen, sekä laadukas asiakaspalvelu, ovat välinehuoltajan ominaisuudet. Sanoisin, että välinehuoltajan työ ei ole minulle pelkkä ammatti, tämä on elämän tyyli. Meillä työskennellään kolmessa vuorossa 24/7 ja meillä on aivan mahtava, hyvin koulutettu ja moniosaisiin tehtäviin perehtynyt porukka, joka on erittäin tärkeä lenkki koko potilaan hoitoketjussa.

 

 

“Sanoisin, että välinehuoltajan työ ei ole minulle pelkkä ammatti, tämä on elämän tyyli”

Katso video ja tutustu palveluun

Välinehuollon faktoja

VÄLINEHUOLTAJAN TYÖ

Välinehuoltajan tehtäviin kuuluvat potilaan tutkimuksessa ja hoidossa käytettävän välineistön puhdistaminen ja desinfioiminen, kuivaaminen, tarkistaminen, kokoaminen, pakkaaminen, sterilointi sekä tietotekninen prosessiosaaminen. Työ vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta.

Asiakasyksiköissä työskentelevä välinehuoltaja huolehtii myös laitteiden puhdistamisesta, desinfektiosta ja käyttökuntoon saattamisesta sekä logistiikka- ja täyttöpalvelutehtävistä. Välinehuoltajan työ on iltapainotteista ja keskistetyssä välinehuoltokeskuksessa kolmivuorotyötä.

MISSÄ VÄLINEHUOLTO TOIMII?

Välinehuoltokeskus sijaitsee KYSin Kaarisairaalan neljännessä kerroksessa, leikkaussalien yläpuolella. Syyskuussa 2015 valmistuneet tilat ovat nykyaikaiset ja laitteet käyttävät alan uusinta tekniikkaa. Välinehuoltokeskuksessa on kaikkiaan noin 1200 neliötä välinehuolto-, toimisto- ja sosiaalitiloja.

TYÖAIKA JA PALJONKO VÄLINEHUOLTAJIA ON?

Välinehuollossa työskennellään vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Henkilökuntaa välinehuollossa on yhteensä noin 90, mukaan lukien asiakasyksiköissä työskentelevät välinehuoltajat.