Meidän Servica

 
 

Tiia Jääskeläinen, osastopalvelut, KYS

MITÄ TEET TYÖKSESI?

Työskentelen laitoshuoltajana Kuopion Yliopistollisessa sairaalassa-

MILLAINEN KOULUTUS SINULLA ON?

Minulla ei ole koulutusta laitoshuoltajaksi. Olen valmistunut lukiosta ja päästyäni ensiksi kesätöihin Servicaan olen työskennellyt täällä siitä asti. Ja työskentelen varmasti kunnes pääsen opiskelemaan. Kuitenkin minua on koulutettu työni ohella, hygienia- ja ravintsemisasiossa.

TYÖKOKEMUKSESI SERVICASSA?

Kaksi vuotta.

PARASTA TYÖSSÄSI

Se, että voin edesauttaa potilaiden toipumista. Eniten sydäntä lämmittää potilaalta suoraan tullut kiitos. Myös työyhteisön kiitos on ihanaa kuultavaa .

KETÄ TYÖYHTEISÖÖSI KUULUU?

Riippuen yksiköstä. Työskentelen usealla eri osastolla. Joillain osastoilla tehdään yhteistyötä hoitohenkilökunnan ja toisaalla välinehuollon sekä osin myös logistiikan kanssa.

MIKSI OLET TÖISSÄ JUURI SERVICASSA?

Koska Servica luottaa myös työuransa alkuvaiheessa olevien osaamiseen!

MIKÄ AUTTAA JAKSAMAAN TYÖSSÄ?

Se, että joka päivä tapaan ainakin yhden ihmisen, joka saa minut hymyilemään ja kysyy mitä kuuluu!

MOTTOSI

Myönteinen elämänasenne on taito eikä ominaisuus. Jokainen voi sitä opetella!

 

 

 

“Parasta työssäni on se, että voin edesauttaa potilaiden paranemista sekä parantaa sairaalan yleistä viihtyvyyttä.”

Katso video ja
tutustu palveluun

Osastopalvelun faktoja

LAITOSHUOLTAJAN TOIMENKUVA

Laitoshuoltaja tekee ylläpito- ja perussiivoustehtäviä erilaisissa asiakaskohteissa ja toimintaympäristöissä. Laitoshuoltajan tehtävänkuva on monipuolinen; puhtauspalvelutehtävien lisäksi siihen usein sisältyy käyttäjä- palveluita. Niitä ovat mm. ruokapalvelu-, vuodehuolto- ja  tekstiilihuoltotehtävät sekä erilaisten välineiden, lelujen ja laitteiden puhdistaminen. Laitoshuoltaja vastaa omalta osaltaan asiakaskohteessa tilojen puhtaudesta, toimivuudesta ja viihtyisyydestä sekä tarkkailee kiinteistön kuntoa.

LAITOSHUOLTAJIEN MÄÄRÄ SERVICASSA

Laitoshuoltajia työskentelee eri terveydenhuollon kohteissa noin 300. Muissa kohteissa, kuten kouluilla, päiväkodeissa, vapaa-ajankohteissa työskentelee noin 200 laitoshuoltajaa. Tulevaisuudessa laitoshuoltajalta vaaditaan tehtävässään nykyistä enemmän moniosaamista. Terveydenhuollon kohteissa erilaiset huolto- ja täyttöpalvelutehtävät ovat siirtyneet hoitajilta laitoshuoltajille.