Hae

Ajankohtaista

Poikkeusolojen vaikutukset Servican toimintaan

1.4.2020

Hallituksen 16.3.2020 tekemät linjaukset ja koronapandemia ovat aiheuttaneet suuria muutoksia Servican asiakkaiden toimintaan ja samalla myös Servican toimintaan. Viime viikkojen ajan Servicassa on keskitytty nyt niin toimintojen hallittuun alasajoon kuin muutosten myötä muuttuviin palvelutarpeisiin sopeutumiseen. Lisäksi varautuminen pandemiaan on tässä vaiheessa tuonut lisäpalvelutarpeita asiakkaidemme kohteissa.

Koulujen siirtyminen monimuoto-opetukseen on vähentänyt ruokapalvelun tarvetta, vaikka pakattua koululounasta tullaankin tarjoamaan 8.4. alkaen peruskoulujen oppilaille. Liikunta- ja kulttuuripaikkojen sulkeminen ovat vaikuttanut merkittävästi laitoshuollon tehtäviin. Toimintaa on alueella ajettu alas ja keskitytty kouluissa keittiöiden ja koulutilojen perussiivouksiin. Vapautuvaa resurssia on siirtynyt terveydenhuollon kohteisiin perehtymään laitoshuollon tehtäviin.

Lounasravintoloissamme on tehty laajasti toiminnallisia muutoksia sekä annettu ohjeita koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Pyörön, Alavan, Suokadun ja Mäntylän palvelutalojen lounasravintolat suljettiin maanantaina 23.3. ja palvelutalojen Kuopion kaupungin kotihoidon asiakkaat siirtyivät kokonaan kotiin kuljetettaviin kotipalveluaterioihin. Savotalon ja Ison-Severin lounasravintolat palvelevat toistaiseksi vain kiinteistöissä työskenteleviä.

Sopeutamme nyt toimintaamme näihin muutoksiin ja kohdistamme työpanokset sinne, missä työtä on. Viime viikolla käynnistyneiden YT-neuvottelujen tavoitteena on toimintamme varmistaminen ja työpaikkojen säilyttäminen tulevaisuudessa. Pyrimme erilaisin järjestelyin työllistämään niin monia servicalaisia kuin on mahdollista ja palvelemaan asiakkaitamme tämän hetken tarpeen mukaisesti.

Kuopiossa 1.4.2020

​Servica Oy
Kirsi Kokkonen
toimitusjohtaja
kirsi.kokkonen@servica.fi
p. 044 4260 001

Arkisto