Hae

Ajankohtaista

Rautavaaralla yhteistyö ja kommunikaatio sujuu hyvin

16.11.2023

 

  • 6 laitoshuoltajaa
  • 5 ruokapalvelun työntekijää
  • Palvelukeittiöltä toimitetaan arkipäivisin noin 230 ateriaa ja viikonloppuisin noin 100 ateriaa
  • Aterioita toimitetaan yhtenäiskoululle, päiväkotiin ja hoivapalveluun, sekä kotiateria-asiakkaille.

Isoin muutos Servicalle siirtyessä oli, että nykyään keittiöllä ei enää tehdä ruokia itse vaan ruoat tulevat Juankosken tuotantokeittiöltä. Salaatit ja jälkiruoat tehdään edelleen itse, mutta pääruoka vain lämmitetään. Tämä muutos herätti keskustelua, mutta toisaalta se on vähentänyt viikonlopputöitä ja nyt riittää, että vain yksi henkilö on töissä viikonloppuisin.

– Yhteistyö kunnan kanssa on sujunut hyvin. Alussa oli jonkin verran haasteita uusiin toimintatapoihin siirtymisessä, mutta pikkuhiljaa palaset loksahtelevat paikoilleen. Teknisiä haasteita on jonkin verran edelleen. Meillä on tosi hyvä työilmapiiri täällä, se on pysynyt ennallaan, kertoo tuotantovastaava Jani Korhonen.

Asiakkaat ovat antaneet hyvää palautetta monipuolisista ruokalistoista ja hyvästä ruuasta.

– Yhteistyö uusien asiakkaiden kanssa on alkanut Rautavaaralla hyvin ja siitä suuri kiitos kuuluu Rautavaaran keittiön henkilökunnalle. Heistä kaikki ovat siirtyneet Servicalle töihin vuoden vaihteessa, kommentoi aluevastaava Eija Kulajoki.

Rautavaaran laitoshuoltajat työskentelevät Rautavaaran terveysasemalla ja asumispalveluyksiköissä. Susanna Lindefors työskentelee Rautavaaran asumispalveluyksikössä laitoshuoltajana ja vastaa muun muassa kahden vuodeosaston laitoshuollosta sekä henkilökunnan tilojen siivoamisesta. Susanna Lindefors työskenteli aiemmin Rautavaaran yhtenäiskoululla ja siirtyi Servican palvelukseen tammikuussa. Servica on hänelle jo ennestään tuttu, sillä hän on työskennellyt aiemmin keskuskeittiö Isossa-Bertassa Kuopiossa.

– Servicalle siirtymisen myötä asioita kirjataan tarkemmin ja enemmän ylös, esimerkiksi listaan merkitään aina, kun jokin tila on siivottu, kommentoi laitoshuoltaja Susanna Lindefors.

Hän siirtyi Servicalle töihin mielellään ja kokee laitoshuollon työt itselleen sopiviksi.

– Olen viihtynyt nykyisessä työssäni hyvin. Työ on itsenäistä ja tykkään siitä, että vastaan itse siitä mitä teen. Myös hoitohenkilökunnan jäsenet ovat ihania ja kommunikaatio heidän kanssaan toimii hyvin, kertoo Susanna Lindefors.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran lokakuun uutiskirjeessä.

Arkisto