Hae

Ajankohtaista

Sonkajärvellä kaikki tuntevat toisensa ja yhteistyö sujuu hyvin

31.5.2023

Laitoshuoltajat Marja-Leena Hynynen ja Kirsi Kraft

 

Alle 4000 asukkaan Sonkajärvellä työskentelee servicalaisia laitoshuollon- ja ruokapalvelun tehtävissä. Sonkajärven terveys- ja sosiaalikeskuksen tiloissa työskentelee neljä laitoshuoltajaa kahdessa eri vuorossa. Laitoshuoltajat tekevät aina yhden viikon samaa vuoroa ja sitten vuoro vaihtuu. Lisäksi Sonkajärvellä työskentelee neljä ruokapalvelun työntekijää Seniorikeskus Mosaiikin palvelukeittiössä. Lounas ja päivällisruoat tulevat Mosaiikkiin Iisalmen tuotantokeittiöstä, jossa työntekijät jakavat ne eteenpäin Hyvinvointialueen kohteisiin. Keittiö tuottaa itse aamu- ja iltapalat sekä asiakkaille toimitettavat välitystuotteet.

-Henkilökunnan keskuudessa on hyvin vähän vaihtuvuutta. Kaikki tuntevat toisensa ja yhteistyö sujuu hyvin, kertovat laitoshuoltajat Kirsi Kraft ja Marja-Leena Hynynen. Kirsi Kraft on ollut samoissa tehtävissä 17 vuotta ja Marja-Leena Hynynen 12 vuotta. Molemmat ovat kotoisin Sonkajärveltä.

Sonkajärven terveys- ja sosiaalikeskuksen tilat ovat käyneet läpi laajan remontin, joka valmistui tänä keväänä. Terveys- ja sosiaalikeskuksen yhteydessä toimii lisäksi Palvelukeskus Tuulikannel, jossa on kolme vuodeosastoa ja yksi intervalliosasto. Vuodepaikkoja on yhteensä noin 60. Lisäksi laitoshuoltajien alueeseen kuuluu Seniorikeskus Mosaiikki, jossa on 18 vuodepaikkaa.

Sonkajärven terveys- ja sosiaalikeskuksen tilat ovat siistit ja tilavat. Palvelukeskus Tuulikanteleen vuodeosastot ovat kotoisia; niiden seinillä on paljon taidetta ja osastoilla on paljon viherkasveja. Suurin osa palvelukeskuksen huoneista on yhden hengen huoneita, mutta siellä on myös muutamia kahden hengen huoneita ja yksi huone pariskunnalle. Osastoilla on myös tilavat parvekkeet.

Laitoshuoltajien mukaan päivittäiseen työhön ei ole tullut isoja muutoksia Servicalle siirtymisen jälkeen. – Eläinlääkäritilojen siivoaminen ei enää Servican myötä kuulu meidän alueeseemme ja lisäksi emme tee enää tarviketilauksia itse vaan ne on keskitetty Iisalmeen, Kirsi Kraft ja Marja-Leena Hynynen kertovat.

Arkisto