Hae

Ajankohtaista

Työntekijätarina – Suvi Väisänen, Business Controller

13.11.2023

Kuka olet ja tehtävänimike?

Suvi Väisänen, Compliance-puolen Business Controller

 

Mikä on toimenkuvasi Servicassa?

Näkyvin yksittäinen työtehtäväni on huolehtia lakisääteisen yhtiötasoisen raportoinnin toteutumisesta asianmukaisesti. Perinteisesti se on tarkoittanut tilinpäätöstä, mutta viimeaikaisten EU-linjausten myötä myös kestävyysseikkoja aletaan raportoida samaan tapaan kuin taloustietoja tähän mennessä tilinpäätöksessä. Juuri nyt kestävyysseikkojen raportoinnin saattaminen sääntelyn edellyttämälle tasolle onkin työllistänyt minua merkittävästi.

Lakisääteisen raportoinnin toteutumiseen liittyen työskentelen melko paljon myös yhtiö- ja verolainsäädännön parissa. Osakeyhtiö on omanlaisensa juridinen eläjä ja tietyt ”hallintohumpat” pitää vetää läpi, jotta kaikki menee kuten pitääkin. Lähimpiä työkavereitani huvittaa hieman intohimoinen suhtautumiseni ”Osakeyhtiölaki I – kommentaari”-teokseen, mutta siitä löytyy ratkaisu moniin minun pöydälläni oleviin haasteisiin.

Huolehdin osaltani vakuutusturvan ajantasaisuudesta ja tarvittaessa neuvon vakuutuksiin liittyvissä asioissa. Suoritan myös sisäistä tarkastusta

Työni on pitkälti sellaista, jonka ei kuulukaan näkyä – esimerkiksi osakeyhtiölainmukainen päätöskaari on asia, jonka ei pidäkään näkyä kaikille yhtiön työntekijöille päivittäiseen tekemiseen, mutta sen pitää olla taustalla kunnossa, jotta Servica voi yhtiönä toimia.

 

Mistä sinut löytää työyhteisössä, missä sinuun voi törmätä, sekä millaisissa asioissa sinun puoleen voi kääntyä?

Kotipisteeni on Saaristokatu, mutta olen melko liikkuvaista sorttia – menen sinne minne työt milloinkin vievät. Varmin tapa houkutella minut paikalle on asettaa esille suklaata – saavun kyllä osingoille jossain vaiheessa.

Yleisimmin minulle tulevat yhteydenotot koskevat vakuutuksia tai yleistaloudellisista asioista.

 

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Olen intohimoinen teenjuoja, lempipuuhaani on valmistaa kuppi teetä ja nauttia se rauhassa. Pidän myös lukemisesta ja neulomisesta. Silloin tällöin minut voi myös tavata kävelyiltä tai uimahallista. Juoksemassa minut näkee vain silloin kun leikki-ikäinen lapseni on päässyt karkuun ja hänet täytyy saada kiinni.

Arkisto