Hae

Ajankohtaista

Päivitys lakkotiedotteeseen: JHL:n lakolla vaikutuksia Servican ruoka- ja laitoshuollon palveluihin päiväkodeissa

9.2.2024

 

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on ilmoittanut laajasta poliittisesta lakosta tiistain 13.2.2024 klo 00:01 ja keskiviikon 14.2.2024 klo 23:59 välisenä aikana.

Lakon piiriin kuuluvat Servican ruoka- ja laitoshuollon palvelut päiväkodeissa Kuopiossa, Nilsiässä, Karttulassa, Maaningalla, Vehmersalmella ja Juankoskella. Työtaistelun ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle ja omaisuudelle. Lakon piiriin eivät kuulu hyvinvointialueelle tuotettavat palvelut tai Servican muut palvelut.

Servica toimittaa lakkopäivinä lämpimän keiton tai ruoan niihin päiväkoteihin, jotka ovat auki ja joissa on riittävästi henkilöstöä ruokaa jakamaan. Mikäli henkilöstöä ei ole riittävästi, niin näihin kohteisiin toimitetaan eväitä. Erityisruokavalioita ei pystytä takaamaan lakkopäivinä.

Lisäksi muut valtakunnalliset työtaistelutoimet voivat vaikuttaa ruokapalvelutuotantoon, ruokalistoihin ja ateriatoimitusten sisältöön viikoilla 7 ja 8.

Tiedotamme lakkotilanteen vaikutuksista toimipaikkakohtaisesti sekä verkkosivuillamme www.servica.fi.

Pahoittelemme lakosta aiheutuvia häiriöitä palveluissamme.

Lisätiedot

Marko Tuomela
johtaja, liiketoiminnat
044 4260 128
marko.tuomela@servica.fi

Arkisto