Toteutamme päivittäin virkistäviä ja hyvinvointia edistäviä ruokailuhetkiä asiakkaillemme. Eri toimipisteemme valmistavat arkipäivisin tuhansia aterioita Kuopion alueella. Jokainen lautasellinen on suunniteltu vastaamaan asiakkaan toiveita sekä ikäryhmän ravitsemuksellisia tarpeita.
Tarjoamme ruokaa päiväkodeissa, kouluissa, sairaaloissa, palvelukeskuksissa ja -taloissa sekä asiakkaidemme tiloissa toimivissa lounasravintoloissa. Lisäksi toimitamme Kuopion kaupungin kotihoidon asiakkaille kotiin kuljetettuja aterioita ja teemme kokous- ja tilaustarjoiluita. Kuopion yliopistollisen sairaalan yhteydessä toimiva Servican äidinmaitokeskus toimittaa äidinmaidon ja maitoseokset sairaalahoidossa oleville vauvoille.
Ateriapalvelumme perustuu laadukkaisiin raaka-aineisiin, osaavaan henkilöstöön ja pitkään kokemukseen ruokapalvelujen toteuttamisessa. Erityisosaamistamme ovat päivittäisten perusaterioiden valmistamisen lisäksi erityisruokavalioiden toteuttaminen. Käytettävissämme on ravitsemussuunnittelijoiden vankka työkokemus ja ammattitaito – vaativimmatkin erityisruokavaliot toteutetaan turvallisesti ja asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti.
Tuemme omalta osaltamme kuopiolaisten lasten, nuorten, työssäkäyvien sekä ikäihmisten hyvinvointia sekä terveellisiä ruokailutottumuksia toimipaikoissamme. Kansallisina juhlapäivinä toteutamme asiakkaidemme iloksi juhlavampia aterioita, joissa on otettu huomioon sekä paikallinen ruokakulttuuri että uudet makuelämykset.
Paras palaute on lapsen ”Kiitos hyvästä ruuasta”
Tarjoamme päivähoidossa terveellistä ja ravitsevaa ruokaa ja kinnitämme erityisesti huomioita ruoan riittävyyteen ja soveltuvuuteen kullekin ikäryhmälle. Päiväkodeissa tarjotaan päivittäin aamupala, lounas, välipala sekä ilta- ja vuoropäiväkodeissa päivällinen ja iltapala.
Ruokalistasuunnitteluamme ohjaavat yhdessä asiakkaan kanssa määritellyt ravitsemukselliset tavoitteet sekä muut sovitut raaka-aineiden laatukriteerit. Kuopion päiväkodeissa ruokailun kasvatuksellisena tavoitteena on tukea lapsen tervettä kasvua ja kehitystä sekä edesauttaa hyvien ruokailutottumusten siirtymistä pysyviksi. Tätä tavoitetta toteutamme myös pedagogisen ruokalistan (Sapere) avulla yhdessä asiakkaamme kanssa.
Kuopion päiväkodeissa tarjotaan terveydellisiin tai vakaumuksellisiin syihin perustuvia erityisruokavalioita. Päiväkoti-ikäisten lasten erityisruokavalioiden tarve arvioidaan lastenneuvolan ikäkausitarkastuksessa. Perhe toimittaa neuvolasta saadun tulosteen erityisruokavalioilmoituksesta päiväkodin henkilökunnalle.
Kouluruuasta puhtia päivään
Tarjoamme koulujen oppilaille ja henkilökunnalle terveellistä ja ravitsevaa ruokaa, jossa otetaan huomioon suomalainen ruokakulttuuri ja kansainvälistyminen. Kouluruokailu tukee hyviä ruokailutottumuksia ja käytöstapoja sekä edistää työ- ja opiskelutehoa.
Päivittäin on tarjolla maittava ja täysipainoinen ateria, joka sisältää lämpimän pääruoan lisäksi tuorelisäkkeen, leivän, levitteen ja ruokajuoman. Valittavissa on myös lämmin kasvisruoka joka päivä. Useimmissa kouluravintoloissa on tarjolla iltapäivisin maksullista välipalaa. Lue lisää kouluruokailun infoaineistosta.
Kuopion kouluissa tarjotaan terveydellisiin tai vakaumuksellisiin syihin perustuvia erityisruokavalioita. Koululaisen erityisruokavalion tarve arvioidaan kouluterveydenhoitajan vastaanotolla yhdessä huoltajan kanssa ensimmäisen, viidennen ja kahdeksannen luokan laaja-alaisessa terveystarkastuksessa tai erityisruokavalion tarpeen ilmaantuessa. Kouluterveydenhoitaja täyttää perheen kanssa yhdessä erityisruokavalioilmoituksen, jonka kouluterveydenhoitaja toimittaa oppilaan koulun keittiölle.
Ruoka edistää tutkitusti toipumista – haluamme olla mukana tukemassa sitä
Ruokailu rytmittää potilaan päivää ja on usein päivän kohokohta. Vaihtelevat ruokalistamme tuovat monipuolisuutta ruokailuun kaikenikäisille potilaille. Tarjoamme asiakkaan toiveiden ja aikataulujen mukaisesti viisi ateriaa päivässä: aamiaisen, lounaan, välipalan, päivällisen ja iltapalan. Hoitotilanne huomioiden toteutamme myös potilaiden vaativatkin ruokavaliotarpeet sekä huomioimme yksilöllisesti toiveet ruuan rakenteesta ja mausteisuudesta.
Ravitsevaa ruokaa ikäihmisille
Ateriapalvelumme avulla tuemme asiakkaan hoidollisten tavoitteiden toteutumista sekä asumista asumista kodinomaisessa ympäristössä. Palveluasumisen asiakkaat voivat ruokailla palvelukeskuksen osastolla, ruokasalissa tai ateria viedään heille asuntoon tai huoneeseen. Ruokailu on ikäihmisille samalla sosiaalinen tapahtuma.
Otamme ruokapalvelussa huomioon asiakkaan erityistarpeet sekä henkilökohtaisen ruokavalion ja energiatason. Maistuvien aterioiden lisäksi huomioimme ravitsemusasiantuntijoiden ohjeet ruokailijan ravitsemushoidon toteuttamisessa.
Kotiin tuotu ateria tukee kotona asumista
Hyvä ja maistuva ateria on keskeinen tekijä hyvinvoinnin, toimintakyvyn ja terveyden ylläpitämisessä kotona asuvalle. Haluamme tukea asiakkaidemme hyvinvointia sekä tuottaa hyvää mieltä maistuvilla ja monipuolisilla aterioilla. Ateriapalvelujen piiriin pääsee Kuopion kaupungin vanhusten palveluohjauksen kautta.
Kotipalveluateriamme sisältää pääruoan, salaatin ja jälkiruoan. Toimitamme ateriat jäähdytettyinä kotiin kolmena päivänä viikossa, samassa kuljetuksessa voidaan toimittaa kahden – kolmen päivän ateriat kerrallaan, jolloin asiakas voi nauttia ne siinä ruokailujärjestyksessä kuin haluaa.
Aterioiden valmistamisessa otamme huomioon asiakkaan yksilölliset tarpeet, kuten ravitsemussuositukset, mahdolliset erityisruokavaliot sekä henkilökohtaiset mieltymykset.
Piristystä päivään – kuppi kahvia
Meiltä saa helposti pientä purtavaa ja juotavaa taukohetkiin. Tuotteita voi nauttia paikan päällä tai ottaa mukaan. Servican kahvioissa on myynnissä mm. sämpylöitä, suolaisia ja makeita kahvileivonnaisia, kahvia, teetä, virvokkeita, hedelmiä, makeisia ja jäätelöä. Aamupuuroa tai -palaa on tarjolla arkisin Kaarre-ravintolan, Ison-Severin ja Savotalon lounasravintolan kahviossa.
Useimmat kahvilamme ovat esteeettömiä ja niihin on helppo tulla esimerkiksi lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa.
Palvelun saat meiltä hymyn kera.
Työpaikan lounas on päivän odotettu hetki
Hyvää ja terveellistä, vaihtelua ja valinnanmahdollisuuksia, kotoisia herkkuja sekä trendikkäitä maailman makuja – kaikkea tätä on Servican tarjoama lounas. Panostamme palvelumme sujuvuuteen ja nopeuteen sekä viihtyisään ympäristöön. Hyvä ja ystävällinen palvelu on meille tärkeää.
Lounaspöydistämme löytyy vaihtoehtoja jokaiselle: tarjolla on kevyitä keittoja tai täyttävämpää kotiruokaa. Kasvisruokaa on tarjolla joka päivä ja kala-aterioita useita kertoja viikossa. Lisäkesalaatti- ja leipävalikoimamme on runsas ja monipuolinen. Ateriasuunnittelussa huomioimme rasvan laadun, suolan määrän sekä kuitujen riittävän saannin. Aterioiden soveltuvuus yleisimpiin erityisruokavalioihin näkyy ruokalistamerkinnöissä.
Servican lounasravintoloihin ovat tervetulleita ruokailemaan kaikki kiinteistössä työskentelevät ja asioivat asiakkaat. Lounasravintolat palvelevat myös opiskelijoita ja kokoustilojen käyttäjiä.
Tilaustarjoilu – asiakkaan näköinen tilaisuus
Teemme tilaustarjoilua asiakkaan tarpeen ja toivomuksien mukaan. Tilaisuuksien koko voi vaihdella pienemmistä kahvituksista jopa suurtapahtumiin. Tilaustarjoilua toteutamme noudettuna, toimitettuna tai asiakkaidemme tiloihin katettuna ja tarjoiltuna.
Suunnittelun helpottamiseksi olemme tehneet asiakkaille valmiita tarjoiluehdotuksia, jotka ovat saatavissa ravintolan henkilökunnalta. Vaihtoehtoisesti räätälöimme tarjoilun asiakkaan toiveiden mukaisesti.
Parasta kaikkein pienimmille
Servican äidinmaitokeskus toimittaa luovutettua, pastöroitua äidinmaitoa sairaalahoidossa oleville vauvoille.
Keskosille ja vastasyntyneille äidinmaito tai sen korvike on korvaamaonta ravintoa, sillä se sisältää kaikkia ravintoaineita vauvan tarpeisiin nähden sopivassa suhteessa ja hyvin imeytyvässä muodossa.
Koulujen ylijäämäruokaa myydään koulupäivinä
Koulun ovella on päivittäin ilmoitukset, onko ruokaa jäänyt myytäväksi vai ei. Ruoka-annos voi sisältää ylijäämästä riippuen koko pääruokakokonaisuuden tai vain osia siitä. Tarjolla voi olla myös ruokajuoma, leipää ja levitettä. Annoksen hinta on 1,70 € ja se tulee nauttia paikan päällä. Erityisruokavalioiden toteutumista ei voida taata ruokalinjastoista ylijääneen ruoan osalta ruokalistamerkinnöistä huolimatta.
Ruokalistat ovat saatavissa verkkosivuiltamme: www.servica.fi/ruokalistat/koulut.
Tervetuloa!