Hae
 

Ruokapalvelut

Toteutamme päivittäin virkistäviä ja hyvinvointia edistäviä ruokailuhetkiä asiakkaidemme toiminnan tueksi. Eri toimipisteemme valmistavat arkipäivisin tuhansia aterioita Kuopion alueella. Jokainen lautasellinen on suunniteltu vastaamaan asiakkaan toiveita sekä ikäryhmän ravitsemuksellisia tarpeita.

Tarjoamme ruokaa päiväkodeissa, kouluissa, sairaaloissa, palvelukeskuksissa ja -taloissa sekä asiakkaidemme tiloissa toimivissa lounasravintoloissa. Lisäksi toimitamme Kuopion kaupungin kotihoidon asiakkaille kotiin kuljetettuja aterioita, ja teemme kokous- ja tilaustarjoiluita. Kuopion yliopistollisen sairaalan yhteydessä toimiva Servican äidinmaitokeskus toimittaa äidinmaidon ja maitoseokset sairaalahoidossa oleville vauvoille.

 

Meille on
sydämen asia
olla mukana
eri-ikäisten
asiakkaidemme ruokailuhetkissä

Palvelumme luotettavuus perustuu osaavaan henkilöstöön ja pitkään kokemukseen ruokapalvelujen toteuttamisessa. Erityisosaamistamme ovat päivittäisten perusaterioiden valmistamisen lisäksi erityisruokavalioiden toteuttaminen. Käytettävissämme on ravitsemussuunnittelijoiden vankka työkokemus ja ammattitaito – vaativimmatkin erityisruokavaliot toteutetaan turvallisesti ja asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti.

Tuemme omalta osaltamme kuopiolaisten lasten, nuorten, työssäkäyvien sekä ikä-ihmisten hyvinvointia sekä terveellisiä ruokailutottumuksia toimipaikoissamme. Kansallisina juhlapäivinä toteutamme asiakkaidemme iloksi juhlavampia aterioita, joissa on otettu huomioon sekä paikallinen ruokakulttuuri että uudet makuelämykset.

Oivaraportit
 

Tutustu toimipaikkojemme Oiva-raportteihin tästä

 
Päiväkotiateriat
 

Paras palaute on lapsen ”Kiitos hyvästä ruuasta”

Ruokailu rytmittää lasten päivän askareita.Tarjoamme päivähoidossa terveellistä ja ravitsevaa ruokaa, joka täyttää pienet masut. Päiväkotiateriat ovat monipuolisia sekä maukkaita. Kiinnitämme erityisesti huomioita ruoan riittävyyteen ja soveltuvuuteen kullekin ikäryhmälle. Ruokailun kasvatuksellisena tavoitteena on luoda hyvistä ruokailutottumuksista ja käytöstavoista elinikäisiä sekä tukea lapsen kasvua ja kehitystä.

Tarjoamme päivittäin aamupalan, lounaan ja välipalan. Ilta- ja vuoropäiväkodeissa tarjotaan lisäksi päivällinen ja iltapala. Ruokalistaa suunniteltaessa kiinnitämme huomiota ravitsemussuosituksiin, ruuan vaihtelevuuden sekä lapsilähtöiseen ruokailuun ja Saperen periaatteisiin (eli lapselle ominainen tapa oppia syömään ja oppia ruoista). Pedagogista ruokalistaa toteutamme mm. erilaisten ruokalistateemojen avulla.

Kuopion päiväkodeissa tarjotaan terveydellisiin tai vakaumuksellisiin syihin perustuvia erityisruokavalioita. Päiväkoti-ikäisten lasten erityisruokavalioiden tarve arvioidaan lastenneuvolan ikäkausitarkastuksessa. Perhe toimittaa neuvolasta saadun tulosteen erityisruokavalioilmoituksesta päiväkodin henkilökunnalle.

 
Kouluateriat
 

Kouluruuasta puhtia päivään

Tarjoamme koulujen oppilaille ja henkilökunnalle terveellistä ja ravitsevaa ruokaa, jossa otetaan huomioon suomalainen ruokakulttuuri ja kansainvälistyminen. Kouluruokailun toteuttajana tuemme hyviä ruokailutottumuksia ja käytöstapoja, tuemme oppilaan kasvua ja kehitystä sekä edistämme työ- ja opiskelutehoa.

Päivittäin on tarjolla tarkoituksenmukaisesti järjestetty täysipainoinen ateria, joka sisältää lämpimän pääruoan lisäksi tuorelisäkkeen, leivän, levitteen ja ruokajuoman. Valittavissa on myös lämmin kasvisruoka joka päivä. Erillisestä tilauksesta kouluateria voidaan korvata retkieväillä samoin kuin koululaisten iltapäiväkerhon välipala. Useimmissa kouluravintoloissa on tarjolla iltapäivisin maksullista välipalaa, jonka maksavat ruokailijat itse. Lue lisää kouluruokailun juhlavuoden infoaineistosta.

Kuopion kouluissa tarjotaan terveydellisiin tai vakaumuksellisiin syihin perustuvia erityisruokavalioita. Koululaisen erityisruokavalion tarve arvioidaan kouluterveydenhoitajan vastaanotolla yhdessä huoltajan kanssa ensimmäisen, viidennen ja kahdeksannen luokan laaja-alaisessa terveystarkastuksessa tai erityisruokavalio tarpeen ilmaantuessa. Kouluterveydenhoitaja täyttää perheen kanssa yhdessä erityisruokavalioilmoituksen, jonka kouluterveydenhoitaja toimittaa oppilaan koulun keittiölle.

 
Potilasateriat
 

Ruoka edistää potilaiden toipumista – haluamme olla mukana tukemassa sitä

Potilasateriat ovat osa potilaiden päivittäistä hoitoa ja edistävät osaltaan potilaiden hyvinvointia. Ruokailu rytmittää potilaan päivän ja ruokahetki voi olla päivän kohokohta. Tarjoamme potilaille viisi ateriaa päivässä: aamiaisen, lounaan, iltapäivän välipalan, päivällisen ja iltapalan. Toimitamme ateriat osastoille tilausten mukaisesti.

Vaihtelevat ruokalistamme tuovat monipuolisuutta ruokailuun kaikenikäisille potilaille.

Huomioimme erilaiset tarpeet erityisruokavalikoimassa sekä ruuan rakenteessa. Tarvittaessa suunnittelemme yksilölliset ruokavaliot potilaan tarpeen mukaisesti.

 

 
Palvelukeskusateriat
 

Ravitsevaa ruokaa ikäihmisille

Ateriapalvelumme avulla tuetaan asiakkaan hoidollisten tavoitteiden toteutumista ja mahdollistetaan palvelutalossa tai kodinomaisissa olosuhteissa selviytymistä mahdollisimman pitkään. Palveluasumisen asiakkaat voivat ruokailla palvelukeskuksen osastolla, ruokasalissa tai ateria viedään heille asuntoon tai huoneeseen. Ruokailu on ikäihmisille samalla sosiaalinen tapahtuma.

Otamme ruokapalvelussa huomioon asiakkaan erityistarpeet sekä henkilökohtaisen ruokavalion ja energiatason. Maistuvien aterioiden lisäksi huomioimme ravitsemusasiantuntijoiden ohjeet ruokailijan ravitsemushoidon toteuttamisessa.

 
Kotiateriat
 

Kotiin tuotu ateria tukee kotona pärjäämistä

Hyvä ravitsemus on keskeinen tekijä hyvinvoinnin, toimintakyvyn ja terveyden ylläpitämisessä. Haluamme tukea kotona asuvien asiakkaiden hyvinvointia sekä tuottaa hyvää mieltä maistuvilla ja monipuolisilla aterioilla. Ateriapalvelujen piiriin pääsee Kuopion kaupungin vanhusten palveluohjauksen kautta, jossa päätös ateriapalvelusta tehdään.

Ateriasuunnittelussa otamme huomioon valtion ravitsemusneuvottelukunnan antamat ikääntyneiden ravitsemussuositukset. Valmistamme mahdolliset erityisruokavaliot tai rakenteellisesti muunnetut ateriat asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

Kotipalveluateria sisältää pääruoan, salaatin ja jälkiruoan. Toimitamme jäähdytetyt ateriat kotiin kolmena päivänä viikossa, samassa kuljetuksessa voidaan toimittaa kahden – kolmen päivän ateriat kerrallaan, jolloin asiakas voi nauttia ne siinä ruokailujärjestyksessä kuin haluaa.

 
Kahvilapalvelut
 

Päivän piristys – virkistävä hetki kahvilassa

Servican kahvilasta saa helposti pientä purtavaa ja juotavaa taukohetkiin ja kahvilamme aamupalalla saa päivän mukavasti käyntiin. Ostaminen on helppoa, sillä meillä on tarjolla valmiita tuotteita. Valinnan mahdollisuuksia on useita; pieniä makunautintoja sekä terveellisiä ja jaksamista tukevia tuotteita. Tuotteita voi nauttia paikan päällä tai ottaa mukaan.

Servican kahvioissa on myynnissä mm. sämpylöitä, suolaisia ja makeita kahvileivonnaisia, kahvia, teetä, virvokkeita, hedelmiä, makeisia ja jäätelöä. Aamupuuroa tai -palaa on tarjolla arkisin Kaarre-ravintolan, Ison-Severin ja Savotalon lounasravintolan kahviossa.

Kahvilaan on helppo tulla vaikka lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa. Palvelun saat meiltä hymyn kera.

 
Lounasravintolapalvelut
 

Työpaikan lounas on päivän odotettu hetki

Hyvää ja terveellistä, vaihtelua ja valinnanmahdollisuuksia, kotoisia herkkuja sekä trendikkäitä maailman makuja – kaikkea tätä on Servican tarjoama lounas. Panostamme palvelumme sujuvuuteen ja nopeuteen sekä viihtyisään ympäristöön.  Hyvä ja ystävällinen palvelu on meille tärkeää.

Pyrimme suunnittelemaan valikoimamme niin, että vaihtoehtoja löytyy jokaiselle; tarjolla on kevyitä vaihtoehtoja tai tuhtia kotiruokaa. Valikoiman vaihtelevuus on varmistettu ruokalistan kuuden viikon kierrolla. Arkisin vähintään yksi lounasvaihtoehto täyttää Sydänmerkki-aterian kriteerit rasvanlaadun, suolanmäärän ja kuidun suhteen. Myös rasva- ja juomavalikoimassa on sydänterveys huomioitu ja kalaa on tarjolla säännöllisesti. Lisäkesalaattivalikoimamme on runsas ja monipuolinen. Aterioiden soveltuvuus yleisimpiin erityisruokavalioihin näkyy ruokalistamerkinnöissä.

Tervetulleita syömään ovat niin kiinteistössä työskentelevät kuin kiinteistössä muutoin asioivat henkilöt. Lounasravintolat palvelevat myös opiskelijoita ja kokoustilojen käyttäjiä.

 
Tilaustarjoilu
 

Tilaustarjoilu – asiakkaan näköinen tilaisuus

Teemme tilaustarjoilua asiakkaan tarpeen ja toivomuksen mukaan. Tilaisuuksien koko voi vaihdella kahden hengen kahvituksista jopa 700 hengen tilaisuuksiin. À la carte -palvelut järjestetään minimissään kuudelle henkilölle.

Suunnittelun helpottamiseksi olemme tehneet valmiita tarjoiluehdotuksia, joita on saatavilla sähköisessä tilauslomakkeessa tai ravintolan henkilökunnalta. Vaihtoehtoisesti räätälöimme tarjoilun asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tiedustelut ja tilaukset kannattaa kuitenkin tehdä hyvissä ajoin.

Huomioimme erikoisruokavaliot, kun ne on ilmoitettu etukäteen. Tilaustarjoilua toteutamme noudettuna, toimitettuna tai tilaan katettuna ja tarjoiltuna.

Tarjouspyyntölomake

 
Äidinmaitokeskuksen palvelut
 

Parasta myös kaikkein pienimmille

Servican äidinmaitokeskus toimittaa sairaalahoidossa oleville vauvoille heidän tarvitsemansa äidinmaidon ja maitoseokset.

Keskosille, vastasyntyneille ja sairaille vauvoille äidinmaito on korvaamattoman hyvää ravintoa, sillä se sisältää kaikkia ravintoaineita vauvan tarpeisiin nähden sopivassa suhteessa ja hyvin imeytyvässä muodossa. Pikkukeskosille voidaan lisäksi täydentää äidinmaitoa proteiinilla ja kivennäisaineilla.

Ohje äidinmaidon luovuttajalle

Ruokailuohjeita äidinmaidonluovuttajalle

 

 
Ylijäämäruoan myynti
 

Koulujen ylijäämäruokaa myydään koulupäivinä

  • Hatsalan koululla klo 12.45 – 13.15
  • Juankosken koululla 12.15 – 12.45
  • Jynkän koululla klo 12.15 – 12.45
  • Kallaveden lukiolla klo 13.00 – 13.30
  • Kurkimäen koululla klo 12.00 – 12.30
  • Martti Ahtisaaren koululla klo 12.30 – 13.00
  • Pirtin koululla klo 12.15 – 12.45
  • Pyörön koululla 12.15 – 12.45
  • Snellmanin koululla klo 12.00 – 12.30
  • Särkiniemen koululla klo 12.00 – 12.30.

Koulujen ovilla on 15 minuuttia ennen ruokailuajan alkamista ilmoitukset, onko ruokaa jäänyt myytäväksi vai ei. Ruoka-annos voi sisältää koko pääruokakokonaisuuden tai vain osia siitä, riippuen ylijäämästä sekä lisäksi ruokajuoman, leivän ja levitteen. Annoksen hinta on 1,50 € ja se tulee nauttia paikan päällä. Tervetuloa!

 

Katso video ja
tutustu palveluun