5.3.2024
Toteutamme kyselytutkimuksen kaikille Pohjois-Savon alueen peruskoululaisille ja lukiolaisille viikoilla 9-13. Kysely toteutetaan osana Svetlana Sarayevan opinnäytetyötä.
Kyselyn toteutus ja taustat:
Oppilaiden osallistaminen koulujen ruokalistasuunnitteluun on yksi keskustelluimmista aiheista, kun pohdimme, miten saisimme oppilaat syömään koululounasta useammin. Tämä kysely on yksi tapa osallistaa oppilaita kertomaan meille omista lempiruoistaan ja toiveistaan kouluaterioihin.
Opinnäytetyö toteutetaan kyselytutkimuksena, jonka avulla kartoitetaan Pohjois-Savon alueen oppilaiden toiveita kouluruokailuun sekä erilaisiin teemoihin, kuten juhlaruoka- sekä toiveruokapäiviin. Kysely kohdistetaan kaikille Pohjois-Savon alueen peruskoululaisille ja lukiolaisille, eli mahdollisten vastaajien joukko on noin 20 000 koululaista. Saatujen vastausten jälkeen tulokset analysoidaan ja niitä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan Servican ruokapalvelusuunnittelussa ruokalistojen kehittämistyössä.
Kannustamme koululaisia vastaamaan aktiivisesti kyselyyn. Tämä on yksi tapa osallistua kouluruokailun kehittämiseen ja saada tällä tavoin kattavasti koko Pohjois-Savon alueen oppilaiden mielipiteitä ja toiveita näkyväksi.
Kyselyn tavoitteet ja hyödyt:
Opinnäytetyön ja kyselytutkimuksen tavoitteena on saada alueen oppilaiden toiveita ruokalistasuunnittelun tueksi. Samalla kartoitetaan kuntakohtaisesti eri alueiden ruokatottumuksia ja mieltymyksiä.
Keskeisenä työn tavoitteena on myös oppilaiden osallistaminen kyselyn avulla, terveellisten ja kestävää kehitystä edistävien ruokapalveluiden tarjoaminen, sekä kouluruokailuympäristön huomioiminen ja kaikille yhteisen tapakulttuurin edistäminen.
Työn tavoitteena on myös ymmärtää paremmin nuorten koululaisten ruokailutottumuksia, analysoida niitä ja löytää sopivia ateriavaihtoehtoja ruokalistoille ja teemapäiviin.
Kyselyn aikataulu:
Kysely järjestetään viikoilla 9–13 (26.2.-31.3.2024). Kyselylinkki on saatavissa Wilmasta ja koulujen verkkosivuilta.
Alla näet uutisemme viimeisen kuuden kuukauden ajalta:
16.4.2024 Servicalla positiivinen vaikuttavuus yhteiskuntaan – tuore selvitys sijoittaa Servican globaalisti parhaan kymmenen prosentin joukkoon
12.4.2024 Kansainvälistä välinehuollon päivää vietettiin 10.4.2024
8.4.2024 Lakot päättyneet – palvelutoiminta pystyttiin toteuttamaan asiakkaille
25.3.2024 Haluamme olla turvallinen, laadukas ja huoltovarma toimija
13.3.2024 Puhtauspalvelun laatua ja tehokkuutta lisäävä Sisu-tuotannonohjausjärjestelmä käyttöön KYSillä
6.3.2024 Servica on onnistunut toiminnassaan ja palveluissaan kokonaisuutena hyvin
5.3.2024 Mitä tänään syödään – kysely peruskoululaisille ja lukiolaisille
29.2.2024 Tiedote 29.2.2024: Kiuruveden vatsatautitapauksien lähteeksi varmistui porkkanaraaste
27.2.2024 Helmikuun uutiskirje on julkaistu
13.2.2024 Tiedote 13.2.2024: Selvitys Kiuruveden vatsatautitapauksista