Hae

Ajankohtaista

Servicalla työskenteli noin 170 kesätyöntekijää

23.9.2022

Kampanjoimme kesätyöpaikkoja Summer in Servica -teemalla ja saimme yhteensä 363 hakemusta eri tehtäviin. Osa palkatuista kesätyöntekijöistä oli työskennellyt meillä myös aiempina kesinä. Tänäkin kesänä meillä on työskennellyt eri tehtävissä tekijöitä, jotka ovat meillä töissä jopa viidettä kesää ja tämä tietysti on meille suuri ilon aihe.

Eniten kesätyöntekijöitä työskenteli laitoshuollossa ja suurin osa on työskennellyt KYSin Puijon sairaalan alueella. Laitoshuollon kesätyöntekijöitä on työskennellyt myös Harjulan sairaalassa, Alavan ja Julkulan psykiatrisissa sairaaloissa, palvelukeskuksissa sekä perussiivouksissa päiväkoti- ja koulukohteissa. Kaiken kaikkiaan laitoshuollossa työskenteli n. 100 kesävahvistusta.

Keskuskeittiö Iso-Bertassa oli noin 20 kesätyöntekijää ruokapalvelutehtävissä ja korjausrakentamisen eri kohteissa n.25 kesätyöntekijää. Keskusvarastolla ja välinehuollossa oli molemmissa kesän aikana noin 10 kesätyöntekijää. Näiden lisäksi yksittäisiä kesätyöntekijöitä oli myös henkilöstöravintolassa, tekemässä sähköasennuksia, kiinteistöhuollossa ja hallinnossa avustavissa tehtävissä sekä työnjohdollisissa tehtävissä mm. korjausrakentamisen parissa.

Kesätyö on myös hyvä väylä pidempään työsuhteeseen tai jopa vakituiseen työsuhteeseen. Meillä on useita vakituisia työntekijöitä, jotka ovat aloittaneet työuransa Servicalla kesätyöntekijänä. Kesän jälkeen on myös voitu sopia, että kesätyöntekijä jatkaa opinnot loppuun oppisopimuskoulutuksena tai mikäli kesätyöntekijä ei ole päässyt jatko-opiskelemaan haluamaansa oppilaitokseen, on jääty Servicalle töihin viettämään välivuotta. Nytkin laitoshuoltoon on jäämässä välivuosien viettäjiä.

Kesätyöntekijöiltä saatujen palautteiden mukaan kattava perehdytys ja hyvä työilmapiiri ovat syyt, miksi Servicalla viihdytään kesätöissä.

“Tykkään välinehuoltajan työstä, koska se on monipuolista”

Tiia Paulus tuli keväällä välinehuoltokeskukseen suorittamaan opintoihin liittyvää harjoittelua ja jäi suoraan sen jälkeen kesätöihin. Syksyllä hän jatkaa opintojaan ja on miettinyt, että voisi tehdä opintojen ohessa keikkaluonteisesti töitä välinehuoltokeskuksessa. Ajatuksena on myös, että lähempänä valmistumista hän voisi suorittaa tutkinnon loppuun mahdollisesti oppisopimuskoulutuksella.

Hänet on otettu hyvin vastaan työporukkaan ja ilmapiiri on sellainen, että aina voi kysyä ja apua saa. Tiia kokee saaneensa hyvän perehdytyksen eikä enää jännitä niin kuin aluksi.

-Aluksi mietitytti, että teenhän varmasti kaiken oikein. Nyt kun on saanut varmuutta niin ei enää jännitä vaan on tosi mielenkiintoista. Työn suola on jatkuva uuden oppiminen. Koko ajan tulee vastaan uusia instrumentteja, kertoo Tiia.

-Olen kaikille kavereillekin avannut tätä välinehuoltajan työtä. Tästä työstä on monella väärä käsitys eikä tiedetä minkälaisen prosessin instrumentti käy läpi ennen kuin se on taas turvallinen käyttää. Koen tekeväni tärkeää ja merkityksellistä työtä, summaa Tiia.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran syyskuun uutiskirjeessä.

Arkisto