Välinehuoltopalvelut

Välinehuolto on olennainen osa potilas- ja asiakasturvallisuutta

Välinehuoltopalvelujemme ammattilaiset huoltavat potilaiden ja asiakkaiden tutkimuksen ja hoidon tueksi lakien, standardien, asetusten ja huolto-ohjeiden mukaisesti huollettuja välineitä. Välinehuoltomme toimii joko keskitetyssä välinehuoltokeskuksessamme tai asiakasyksiköissä, mikäli näissä on siihen soveltuva laitteisto. Välineiden huoltoprosessi sisältää välineistön

  • puhdistamisen
  • desinfektion
  • tarkastamisen
  • huollon
  • kokoamisen
  • pakkaamisen
  • ja steriloinnin.

Välinehuoltopalveluissamme työskentelee noin 80 servicalaista. Välinehuoltomme toimii KYSin, Varkauden ja Iisalmen sairaaloiden välinehuoltokeskuksissa sekä KYSin asiakasyksiköissä, esimerkiksi leikkaus- ja teho-osastoilla, poliklinikoilla ja endoskopiayksikössä. Palvelemme Pohjois-Savon hyvinvointialueella myös Tervossa, Vesannolla, Suonenjoella, Pielavedellä, Leppävirralla ja Lapinlahdella.

Tarjoamme myös laajan asiantuntijaverkostomme asiakkaidemme avuksi erilaisiin välinehuoltopalvelujen tarpeisiin. Mikäli tarvitset asiantuntijaosaamistamme, me autamme.

Servican välinehuoltopalvelujen työntekijä tarkastaa ja huoltaa välineitä välinehuoltokeskuksessa.

Keskitetty välinehuolto

Keskitetyn välinehuollon välinehuoltokeskuksemme sijaitsee KYSin Kaarisairaalassa. Keskus toimii kaikkina vuorokauden aikoina vuoden jokaisena päivänä. Lisäksi Varkauden ja Iisalmen yksiköt toimivat arkisin. Hyödynnämme välineiden huollossa ja seurannassa T-DOC tuotannonohjausjärjestelmää.

Välinehuoltajapalvelut

Välinehuoltajapalvelujen tehtävänä on turvata puhtaiden, desinfioitujen ja steriilien tuotteiden saatavuus. Huollamme välineitä myös asiakasyksiköissä tai osastoilla, jolloin välinehuoltajan työhön kuuluu myös koneiden ja laitteiden puhdistaminen, desinfiointi ja käyttökuntoon saattaminen. Lisäksi yksiköstä riippuen työhön sisältyy myös muun muassa tilausten tekemistä, tuotteiden purkamista ja hyllyttämistä sekä koneiden- ja laitteiden määräaikaishuoltoon lähettämistä ja huoltamista.