Ruokapalvelut

Toteutamme päivittäin
hyvinvointia edistäviä ruokailuhetkiä asiakkaillemme

Olemme läsnä asiakkaidemme ruokailuhetkissä vuoden jokaisena päivänä. Keittiöissämme ympäri Pohjois-Savoa valmistuu päivittäin lähes 30 000 ateriaa. Jokainen lautasellinen on suunniteltu vastaamaan asiakkaan kanssa sovittuja tavoitteita sekä asiakasryhmien ravitsemuksellisia tarpeita.

Toteutamme ruokapalveluja erilaisissa ympäristöissä, kuten päiväkodeissa, kouluissa, sairaaloissa, palvelukeskuksissa ja -taloissa sekä asiakkaidemme tiloissa toimivissa lounasravintoloissa. Lisäksi toimitamme Pohjois-Savon hyvinvointialueen asiakkaillemme aterioita kotiin. Kaikkein pienimmät asiakkaamme ovat Kuopion yliopistollisessa sairaalassa hoidossa olevat vauvat, joille toimitamme Servican äidinmaitokeskuksesta äidinmaitoa.

Servican ruokapalvelujen työntekijä asettelee viipaloidut kurkut esille tarjoilulinjastolle.

Ruokapalvelumme perustuu laadukkaisiin raaka-aineisiin, osaavaan henkilöstöön ja pitkään kokemukseen ruokapalvelujen toteuttamisessa. Erityisosaamistamme ovat päivittäisten perusaterioiden valmistamisen lisäksi erityisruokavalioiden toteuttaminen. Ravitsemussuunnittelijamme tuovat ammattitaitonsa koko ruokapalvelun tueksi. Omalla osaamisellamme toteutamme vaativimmatkin erityisruokavaliot turvallisesti ja asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti.

Lisäksi tarjoamme laajan asiantuntijaverkostomme asiakkaidemme avuksi erilaisiin ruokapalvelujen tarpeisiin. Mikäli tarvitset apuamme esimerkiksi ruokapalvelusuunnittelussa, me autamme.

Luomutuotteiden käytön lisääminen on osa vastuullisuustekojamme

Syksyllä 2023 päätimme lisätä luomun käyttöä ruokapalveluissamme ja liityimme mukaan Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeeseen. Lue lisää: Luomutetaan ruokapalvelut.

Kaikista käyttämistämme raaka-aineista noin 78 % on kotimaisia. Lihat ja lihavalmisteet sekä maitotaloustuotteet ovat 100 % kotimaisia, tuore leipä ja leipomotuotteet 99 %.

Kokonaisostoistamme 7,7 % on lähiruokaa. Teemme yhteistyötä Pohjois-Savon tuottajien ja toimittajien kanssa lähiruoan lisäämiseksi. Panostamme toimintamme kehittämiseen, jotta voimme tarjota asiakkaillemme ravitsemuksellisesti täysipainoisia ja maistuvia ruokailuhetkiä. Kehittämisessä otamme huomioon esimerkiksi Kuopion kaupungin ilmastopäästöjen vähentämistavoitteet.

Seuraamme ja raportoimme ruokahävikkiä päivittäin kaikissa toimipaikoissamme. Tavoitteenamme on vähentää hävikin määrä 15 % vuoteen 2025 mennessä.

Servican ruokapalvelujen työntekijä asettaa tarjoilulinjastolle esille lämmintä ruokaa.

Oiva-raportit

Oiva on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, joka tuo elintarvikealan yritysten valvontatulokset kuluttajien tietoon.

Tutustu toimipaikkojemme Oiva-raportteihin täältä.