Mikko Martimo, työnjohtaja

Mikko vaihtoi Servican sisällä tuotekehityskokin työstä rakennuspuolelle

Mikä on ammattinimikkeesi ja mitä työtehtäviisi kuuluu?

Työskentelen yhtenä neljästä rakennustekniikan työnjohtajasta Kuopion kaupunkialueella. Eniten työaikaa menee toimistolla sekä työnjohtamiseen ja työtekijöiden sijoittelemiseen kohteisiin. Lisäksi työhön kuuluu esimerkiksi laskujen tarkistus, laskutus, työvuorojen suunnittelu, uusien töiden vastaanottaminen, työmaakäynnit ja viikkotarkastukset.

Kauanko olet ollut töissä Servicalla ja millainen työurasi on ollut?

Aloitin Servicalla tuotekehityskokkina Kuopion kaupungintalolla elokuussa 2018. Tykkäsin tuotekehityskokin työstä, mutta koronan myötä siirryin rakennuspuolelle. Rakennuspuolella olen tehnyt lähes kaikkia työtehtäviä. Noin vuoden ajan olin asentajana, jonka jälkeen siirryin palveluvastaavaksi ja sitten työnjohtajaksi.

Mitä olet opiskellut?

Olen suorittanut catering ammattitutkinnon, restonomi amk-tutkinnon, sekä viherrakentamisen ammattitutkinnon. Lisäksi valmistuin nyt syksyllä lähiesimiestyön ammattitutkinnosta.

Miten päädyit töihin Servicalle?

Olin ollut edellisellä työnantajalla yli viisi vuotta töissä, kaipasin vaihtelua ja uusia haasteita, joten hain avoinna ollutta tuotekehityskokin paikkaa. Minua ei ensin valittu tehtävään, mutta minuun oltiin kuukauden päästä uudelleen yhteydessä ja sainkin paikan.

Mikä on työssäsi ja Servicassa parasta?

Työpäivien monipuolisuus ja haastavuus, ei ole kahta samanlaista päivää niin työ pysyy mielenkiintoisena.

Mitä haluat sanoa henkilölle, joka harkitsee Servicaa työnantajana?

Ehdottomasti kannattaa hakea Servicalle töihin. Servicassa on yli 1800 työntekijää ja kaikki ovat ammattilaisia. Aina saa apua ja tukea, eikä tarvitse jännittää osaako jotain tai osaako joku neuvoa. Ihmiset ovat ystävällisiä ja helposti lähestyttäviä, esimerkiksi kun poikani oli meillä taksvärkissä, toimitusjohtaja kävi jututtamassa häntä, kun huomasi hänet avotoimistossa. Kaiken kaikkiaan täällä on ollut hyvä olla töissä ja olen viihtynyt. Servica on iso yritys, joten on mahdollisuus myös vaihtaa tehtäviä tarpeen tullen, kuten minäkin tein.