Tuija Miettinen, laitoshuoltaja

Tuijan työssä parasta on itsenäisyys ja vapaus

Mikä on ammattinimikkeesi ja mitä työtehtäviisi kuuluu?

Työskentelen laitoshuoltajana Saaristokadun päätoimipaikassa. Työtehtäviini kuuluu siivoaminen ja puhtaanapito koko kiinteistössä, keskusvaraston tiloista hallinnon tiloihin. Osa tiloista, kuten vessat ja pukuhuoneet, siivotaan päivittäin, kun taas moni tiloista siivotaan viikoittain tiettynä päivänä. Lisäksi on kuukausittaisia töitä, kuten pölyjen poistoa ja lattiakaivojen putsausta.

Olen ainoa täysipäiväinen laitoshuoltaja Saaristokadulla tällä hetkellä. Työt alkavat aamuisin klo 6 ja loppuvat kahden aikaan iltapäivällä. Töitä on maanantaista perjantaihin.

Kauanko olet ollut töissä Servicalla ja millainen työurasi on ollut?

Aloitin Servicalla 12.12.2022. Olin aluksi töissä Leväsentiellä, kunnes toimipaikka muutti Saaristokadulle. Leväsentien aikaan kävin siivoamassa osan päivää Kuopion lyseolla, Haapaniemen koululla, sekä Mestarin tiloissa.

Millainen työurasi on ollut?

Alun alkaen meillä oli maatila, jossa oli lehmiä ja muuta karjaa. Maatilan lopettamisen jälkeen olin maatalouslomittajana. Sitten pääsin töihin Postille varhaisjakeluun ja sitten perusjakeluun. Perusjakelussa ja lajittelussa olin kevääseen 2022 asti ja loppuvuodesta aloitin sitten Servicalla.

Mitä olet opiskellut ja miten päädyit töihin Servicalle?

Kävin liiketalouden merkonomin opinnot ja valmistuin 2022 keväällä. Kesällä olin muutaman kuukauden kesätöissä. Loppuvuodesta huomasin Servican työpaikkailmoituksen, päätin hakea sitä ja sain paikan.

Tällä hetkellä opiskelen oppisopimuksella laitoshuoltajaksi. Oppisopimus alkoi viime vuonna elokuussa ja päättyy tänä vuonna joulukuussa, joten opinnot kestävät reilun vuoden. Sain hyväksi luettua osan merkonomiopintojen kursseista, joten minun ei tarvitse käydä ihan kaikkia kursseja.

Mikä on työssäsi ja Servicassa parasta?

Työ on aika itsenäistä ja vapaata. Tietyt hommat ovat aina aamulla, mutta muuten pystyn aika vapaasti valita missä järjestyksessä teen työt päivän mittaan. Tavallaan samat työt toistuvat joka päivä, mutta kyllähän joka päivässä on oma vivahteensa. Lisäksi plussaa on säännöllinen päivätyö.

Servicasta ei ole huonoa sanottavaa, vaikka tietysti jokaisessa työpaikassa on aina omat haasteensa. Olen viihtynyt hyvin. Täällä on töissä ystävällisiä ja helposti lähestyttäviä ihmisiä.

Mitä haluat sanoa henkilölle, joka harkitsee Servicaa työnantajana?

Kehottaisin kyllä hakemaan. Töitä varmasti riittää, jos vaan tykkää siivous- ja puhtaanapitotöistä. Varma työpaikka, vaikka toki koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu. Hyvä työilmapiiri, jossa on mukava tehdä töitä.