Historiaa

Servican matka

Servican vuosijulkaisun 2013 kansikuva. Kuvassa nuori poika raitapaidassa.

1.1.2012 Servica aloittaa toimintansa liikelaitoskuntayhtymänä, joka tuottaa omistajilleen laadultaan ja hinnaltaan parhaita tukipalveluja. Toiminta käynnistyy Kuopion kaupungilta ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiristä siirtyneiden 932 ruokapalvelujen, laitoshuollon sekä kiinteistö- ja logistiikkapalvelujen työntekijän voimin. Muualla Suomessa ei vielä ollut vastaavanlaista suuren kaupungin ja sairaanhoitopiirin yhteistä tukipalveluyritystä, joka yhdistäisi kokeneiden ammattilaisten osaamisen ja laaja-alaisen palvelutuotannon.

1.1.2019 Servica Oy aloittaa toimintansa osakeyhtiönä, joka toimii omistajiensa sidosyksikkönä eli ns. inhouse-yhtiönä. Yhtiö harjoittaa pääosan toiminnastaan omistajiensa kanssa. Pääomistajina ovat edelleen Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä. Toiminta laajenee koko Itä-Suomen alueelle. Osaava henkilöstö palvelee myös muita omistajia, kuten kaupunkikonsernin yhtiöitä, alueen kuntia, sairaanhoitopiirejä, kuntayhtymiä ja koulutuskuntayhtymiä.

1.1.2023 Servican toiminta laajenee hyvinvointialueuudistuksen myötä asiakas- ja henkilöstömäärässä sekä maantieteellisesti koko Pohjois-Savon alueelle. Samalla palvelut laajenevat ja henkilöstömäärä kasvaa merkittävästi. Pohjois-Savon hyvinvointialueen ja kuntien palvelujen järjestelyjen myötä Servicalla on 34 omistajaa, joista suurimmat ovat Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon hyvinvointialue. Yli 1800 servicalaista palvelee kuntalaisia hyvän arjen kumppaneina ympäri Pohjois-Savoa.

Servica ottaa käyttöön hallinnon ja logistiikan uuden toimitilan, joka on toteutettu RTS-ympäristöluokituksen mukaisesti. Uuteen toimitilaan valitut energiatehokkaat ratkaisut tuovat merkittäviä kustannushyötyjä. Uudet tilat mahdollistavat aiempaa tehokkaamman ja turvallisemman työskentelyn apuvälinehuollon, kiinteistöpalvelujen ja keskusvaraston työntekijöille.