Toni Karvonen, HR-koordinaattori

Toni viihtyy Servicalla, sillä työ tarjoaa aina uusia haasteita

Mikä on ammattinimikkeesi ja mitä työtehtäviisi kuuluu?

Olen HR-koordinaattori ja työskentelen henkilöstöhallinnon asiantuntijan tehtävissä. Työtehtäviini kuuluu työsuhteen elinkaaren hallinnointia, sekä työaikalain ja viiden työehtosopimuksen tulkintaa ja opettamista. Lisäksi pidämme koulutuksia esihenkilöille ja työntekijöille tarpeen mukaan. Uusille esihenkilöille pidämme perehdytyskoulutukset yleisasioista, sekä eri järjestelmistä. Aina saa nykiä hihasta, kun on jotain kysyttävää.

Kauanko olet ollut töissä Servicalla?

Olen ollut Servicalla ihan alusta asti ja sitä ennen Kuopion Aterialla vuodesta 2007 tai 2008 alkaen.

Missä työtehtävissä olet ollut?

Aloitin määräaikaisena tarvittaessa töihin kutsuttavana sijaisena. Kiertelin kouluja ja päiväkoteja ja toimin keittiöapulaisena. Parin vuoden jälkeen siirryin kokin hommiin Kuopion Klassilliselle lukiolle ja jossain vaiheessa aloin harjoittelemaan apulaisravintolapäällikön tehtäviä. Sitten pääsin sijaistamaan ravintolapäällikköä, ensin omassa yksikössä ja sen jälkeen muissakin Kuopion kouluissa. Tein sijaisuuksia parin kolmen vuoden ajan.

Vuonna 2015 aloitin alue-esihenkilönä monipalvelualueella. Alueellani oli sekä ruokapalvelua että laitoshuoltoa. Olin alue-esihenkilönä Kuopiossa ja alueeseeni kuului muun muassa Päiväranta, Julkula, keskusta, Puijonlaakso ja Kelloniemi.

Ensimmäisen kerran olin ”vaihdossa” henkilöstöhallinnossa vuonna 2019. Se oli noin 1,5 vuoden määräaikaisuus projektipäällikkönä henkilöstöhallinnon työvuorojärjestelmän kilpailutuksessa. Kun projekti päättyi palasin alue-esihenkilöksi liiketoiminta-alueelle noin vuodeksi, kunnes aloitin liiketoiminta-alueen projektityöntekijänä. Sitten huomasin, että henkilöstöhallinnossa aukesi avoin paikka, jota päätin hakea.

Miten päädyit töihin Servicalle?

Tein osa-aikaisesti keittiöalan töitä opintojen ohella yksityisellä puolella ja jatkoin niitä töitä ensimmäisen vuoden ajan valmistumisen jälkeen. Työajat olivat kuitenkin ilta- ja viikonloppupainotteiset eivätkä sopineet yhteen muun elämän kanssa. Silloinen naapurini oli Kuopion Aterialla töissä ja hän tiesi, että olen keittiöalalla hommissa ja suositteli laittamaan hakemuksen.

Mitä olet opiskellut?

Olen suorittanut Suurtalouskokin perustutkinnon ammattikoulussa. Sitten kävin Majoitus- ja ravitsemusalan esimiehen erikois- ja ammattitutkinnon silloin, kun työskentelin apulaisravintolapäällikkönä ja ravintolapäällikkönä. Vuonna 2016 aloitin tradenomiopinnot ammattikorkeassa, mutta ne ovat vielä vähän kesken.

Mikä on työssäsi ja Servicassa parasta?

Yksi syy miksi olen pitkään viihtynyt täällä, on se, että aina on ollut uusia haasteita. Työ on pysynyt mielenkiintoisena. Lisäksi työajat ovat omaan vapaa-aikaan sopivat. Olen pystynyt hyvin sovittamaan työt ja vapaa-ajan yhteen. Esimerkiksi, kun olin keittiöhommissa niin työn aloitus- ja lopetusaikaan ei voinut vaikuttaa, mutta pystyi vaikuttamaan siihen, että hakeeko sellaiseen yksikköön, jossa tehdään töitä vain arkisin vai myös viikonloppuisin.

Nyt, kun olen vaihtanut tehtäviä Servican sisällä niin nykyään liukuvan työajan ansiosta voin itse vaikuttaa moneltako aloitan ja lopetan työt. Se auttaa tosi hyvin sovittamaan työn ja vapaa-ajan yhteen. Lisäksi meidän lomaetumme ovat tosi hyvät.

Mitä haluat sanoa henkilölle, joka harkitsee Servicaa työnantajana?

Servicalla on tosi monipuoliset tehtävät. Pystyt hakemaan tietylle alalle ja tietyn alan sisällä voit sitten aika hyvin hakea eri toimipisteisiin ympäri Pohjois-Savoa. Ei siis välttämättä tarvitse sitoutua siihen yhteen alueeseen. Esimerkiksi, jos haluaa muuttaa Pohjois-Savon sisällä toiselle alueelle, niin ei tarvitse sen takia vaihtaa työnantajaa. Lisäksi on mahdollista hakea hommia, vaikka eri alalta Servican sisällä. Meillähän on jonkin verran ihmisiä kouluttautunut oppisopimuksella muille aloille. Ja urallakin on mahdollista edetä, jos se kiinnostaa.