Pirjo Jäntti, kiertävä laitoshuoltaja

Pirjo arvostaa vaihtelevia siivouskohteita

Pirjo Jäntti, kiertävä laitoshuoltaja, Servica Oy

Mikä on ammattinimikkeesi ja mitä työtehtäviisi kuuluu?

Työskentelen kiertävänä laitoshuoltajana Varkaudessa. Työtehtävät ovat siivoamista ja puhtaanapitoa vähintään kolmessa eri kohteessa päivittäin. Meidän alueellemme kuuluu Varkauden liikuntatalo, jäähalli, iltapäivätoiminnan tiloja, palvelutalo, päiväkoti, nuorten tiloja ja kaupungin varikko. Kohteet ovat siis hyvin erilaisia.

Työvuorolistaan on suunniteltu jokaisen päivän kohteet. Jos joku on poissa, niin sovimme keskenämme, miten hoidamme siivoukset. Meitä on tällä hetkellä kolme vakituista kiertävää laitoshuoltajaa ja lisäksi yksi kesätyöntekijä on harjoittelemassa työtehtäviä.

Töitä tehdään maanantaista sunnuntaihin elokuusta huhtikuun loppuun. Kesällä meillä ei ole viikonlopputöitä. Työt ovat hyvin aamupainotteisia ja teemmekin vain aamuvuoroa.

Millainen työurasi on ollut ja mitä olet opiskellut?

Työskentelin kaupan alalla noin 15 vuotta ennen kuin aloitin siivoustyöt. Siivouspuolen työt aloitin edellisessä työpaikassani kesätyöntekijänä, jossa toimin myöhemmin siivouspuolen esimiehenä 8 vuotta. Toukokuussa 2023 tulin Servican palvelukseen.

Miten päädyit töihin Servicalle?

Tässä samassa tiimissä oleva työkaverini työskenteli kanssani edellisessä yrityksessä. Hän vaihtoi Servicalle ja houkutteli minutkin hakemaan tänne. Olin ensin Leppävirralla vanhainkodilla kesän ajan ja elokuussa siirryin näihin tehtäviin.

Mikä yllätti nykyisissä työtehtävissä?

Yllätti, että työ ei ole kovin raskasta eivätkä päivät ole paikasta toiseen juoksemista, vaikka meillä onkin paljon kohteita. Jaloillamme olemme toki paljon, mutta työ ei ole fyysisesti kuormittavaa.

Mikä työssäsi on parasta?

Työkaverit, esihenkilöt ja työn monipuolisuus. Tykkään siitä, että kohteet vaihtelevat tosi paljon.

Mitä haluat sanoa henkilölle, joka harkitsee kiertävän laitoshuoltajan työtehtäviä?

Ehdottomasti suosittelen hakemaan, jos tykkää että kohde ei ole yksi ja sama koko ajan. Todella monipuolista ja vaihtelevaa työtä. Jokainen kohde on täysin erilainen.