Leena Lipponen, palveluvastaava

Leenan mielestä parasta työssä on ihmiset

Mikä on ammattinimikkeesi ja mitä työtehtäviisi kuuluu?

Työskentelen palveluvastaavana Haapaniemen koulun ruokapalvelussa. Työtehtäviini kuuluu tästä toimipaikasta vastaaminen, esimerkiksi kaikki koulun keittiön laskutuksen liittyvät asiat ja ruokalajitilaukset. Lisäksi toimin yhteyshenkilönä tuotantokeittiön, tavarantoimittajien, varaston ja asiakkaan välillä. Palveluvastaavan tehtävien lisäksi hoidan kaikkia muita perusarkeen liittyviä ruokapalvelun tehtäviä, kuten tiskaaminen ja ruoan tarjolle laittaminen.

Miten päädyit töihin Servicalle?

Olin tukkuhommissa 7 vuotta ja olin äitiysvapailla välissä pari vuotta, kun rupesin miettimään paluuta juurilleni eli tänne keittiöhommiin. Arkityö, selkeät ja säännölliset työajat, sekä sen mukainen palkka houkutteli. Työajat on sidottu koulun arkeen, joten ei tarvitse miettiä saako esimerkiksi hiihtoloman vapaaksi. Se on iso etu. Lisäksi tämä ympäristö pienten lasten keskellä on itselle mieluinen. Servica on iso ja vakaa yritys, joka ei ns. tuulessa heilahda. Se toi paljon turvaa koronavuosien jälkeen. Nyt olen ollut Servicalla palveluvastaavana noin 2,5 vuoden ajan.

Mitä olet opiskellut?

Peruskoulun jälkeen menin ammattikouluun ja suoritin catering-alan perustutkinnon ja suurtalouskokin koulutuksen, sekä siinä ohessa palveluvastaavan koulutuksen. Lisäksi suoritin lähiesimiestyön tutkinnon tässä työn ohessa ja valmistuin viime syksynä.

Mikä on työssäsi ja Servicassa parasta?

Ehdottomasti parasta on ihmiset: esihenkilöt, työkaverit ja asiakkaat. Minulla on ollut kaksi esihenkilöä, jotka ovat rautaisia ammattilaisia, mutta heillä on myös sydän paikallaan. Myös työkaverini ja asiakkaat ovat täyttä kultaa. Työni on monipuolista ja sopivan haastavaa, ja siinä on hyvä tasapaino keskittymistä vaativien paperihommien ja käytännön työn välillä.

Servica on laajasti palveluja tarjoava yritys, joka tuottaa tukipalveluita monessa eri palvelussa, joten täällä on mahdollista toivoa työtehtävien tai toimipisteen vaihtoa yrityksen sisällä, mikäli toivoo muutosta nykyiseen työhön. Tässä elämäntilanteessa viihdyn hyvin näissä tehtävissä ja täällä koululla, mutta on kiva tietää, että muutoskin on mahdollista.

Mitä haluaisit sanoa henkilölle, joka harkitsee Servicaa työnantajana?

Servica on iso, vakaa ja hyvä työnantaja, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia. Ihmisillä on kuva, että Servica iso ja kasvoton yritys, mutta en koe näin. Me teemme työtä sellaisissa kohteissa, missä työllä on oikeasti iso merkitys. Työskentelemme esimerkiksi sairaaloissa ja kouluissa. Meillä pääset tekemään työtä, jolla on arvoa.