Hyvinvointialueen asiakkaiden ruokalistaa on kehitetty tiiviissä yhteistyössä

Olemme kehittäneet hyvinvointialueen asiakkaiden ruokalistaa yhteistyössä Pohjois-Savon hyvinvointialueen asiakasvastaavien kanssa. Myös asiakkaiden toiveet on otettu huomioon. Viime vuoden lopulla hyvinvointialueen yksiköille tehtiin kysely Servican ruokapalveluista, ja sen tulosten perusteella ruokalistojen kehittämiskohteet valittiin yhdessä.

Projekti on ollut käynnissä tämän vuoden ajan. Syyskuussa on otettu käyttöön uudistetut rakennemuutetut salaattireseptit, ja vuoden vaihteessa ruokalistalle tulevat uudistetut kahvileipäreseptit. Lisäksi sosemaisista iltapaloista on tehty täyttävämmät. Tavoitteena on ollut kehittää ruoista värikkäämpiä sekä rakenteeltaan soveltuvia vaihtoehtoja ikääntyneille ravitsemuslaatua parantaen.

Projekti on lisännyt yhteistyötä asiakkaan kanssa, sekä Servicalla sisäisesti. Servicalta kehitystyössä on ollut mukana suunnittelija Jonna Parviainen, tuotantopäällikkö Eira Ruotsalainen, ravitsemusasiantuntijat Päivi Räsänen ja Riitta Feodoroff.

– Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Pohjois-Savon hyvinvointialueen asiakasvastaavien Laura Rantalaisen ja Kati Venäläisen kanssa vastataksemme asiakastarpeisiin. Yhteisiä palavereita on ollut vähintään kerran kuussa. Yhteistyö on ollut avointa ja rakentavaa, ja haluamme jatkaa arvokasta yhteistyötä tulevaisuudessakin, kommentoi suunnittelija Jonna Parviainen.

Servicalla on käynnissä myös ruokapalveluiden brändikehitysryhmä, jonka myötä muun muassa hyvinvointialueen astiastot tulevat uudistumaan.