Servican lounasravintolatoimintaa supistetaan

Servica käynnisti kesäkuussa 2025 muutosneuvottelut lounasravintolatoiminnan haasteiden vuoksi. Taustalla olivat kannattavuuden heikkeneminen, kustannusten nousu ja asiakasmäärien väheneminen. Neuvotteluiden tavoitteena oli varmistaa taloudellinen kestävyys ja tarkastella toiminnan uudelleenjärjestelymahdollisuuksia. Tilannetta sekä eri toteutusvaihtoehtoja arvioitiin yhteistyössä omistajien ja käyttäjäedustajien kanssa.

Muutosneuvottelujen vaikutukset lounasravintoloihin

Edellä mainituista syistä Servican toiminta seuraavissa lounasravintoloissa päättyy:

  • Iso-Severi 31.7.2025
  • Savotalo 31.7.2025
  • Valtuustotalo 31.7.2025
  • Varkauden Aalto-hyvinvointikeskus 31.12.2025 (alustava aikataulu)

Kaikille muutosneuvottelujen kohteena oleville henkilöille pystytään tarjoamaan työtä muissa ruoka- ja monipalvelujen kohteissa.

Aalto-hyvinvointikeskuksen osalta Servica jatkaa palvelujen tarjoamista, kunnes hyvinvointialue päättää uudesta henkilöstöruokailupalvelujen toimintatavasta.  Alustava aikataulu muutokselle on 1.1.2026.

Servican lounasravintolatoiminta jatkuu KYSin Kaarre ja Hilima -lounasravintoloissa. Kela-tuettua opiskelijaruokailua tarjotaan 1.8.2025 alkaen vain Hilima-lounasravintolassa.

Lisätiedot:

Marko Tuomela
johtaja, liiketoiminnot
marko.tuomela@servica.fi           
044 4260 128
Jaana Jaroma
aluepäällikkö jaana.jaroma@servica.fi
044 4260 012
Tuija Paldanius
aluepäällikkö
tuija.paldanius@servica.fi
044 4261 100