Järjestimme elintarvikehankintainfon alueen toimijoille

Järjestimme elintarvikehankintainfon alueen elintarviketoimijoille torstaina 6.6.2024. Infoon osallistui parikymmentä toimijaa Pohjois-Savosta ja muualta Itä-Suomesta. Tilaisuus oli vuorovaikutteinen ja keskustelua heräsi runsaasti hyvässä hengessä.

Infon tavoitteina oli esitellä Servican hankintapalvelun toimintaa, avata tuotteisiin kohdistuvia vaatimuksia, sekä herättää keskustelua, että miten paikalliset toimijat voitaisiin huomioida mahdollisimman hyvin julkisissa elintarvikehankinnoissa. Servicalta oli paikalla hankintajohtaja Mika Parviainen, hankinta-asiantuntija Minna Kukkonen-Väänänen, sekä kehityspäällikkö Tiina Soininen.

Tilaisuus keräsi kiitosta ja vastaavanlaisia tilaisuuksia toivotaan lisää myös jatkossa. Tilaisuus mahdollisti myös toimijoiden verkostoitumisen keskenään, sekä herätti ideoita, miten toimijoiden yhteistyötä voitaisiin kehittää tulevaisuudessa esimerkiksi logistiikan osalta.

– Yhtenä Servican hankintojen keskeisenä tavoitteena on lisätä alueen elinvoimaisuutta ja tehdä yhteistyötä alueen yritysten kanssa. Olikin hienoa nähdä, että alueelta löytyy intoa yhteistyöhön myös Servican kanssa. Haluamme osaltamme edistää kotimaisen alkutuotannon ja elintarviketeollisuuden elinvoimaa ihan jo huoltovarmuussyistäkin. Tämä vaatii kuitenkin laajalti yhteistyötä yritysten kesken, osaamisen kehittämistä ja muun muassa valmiutta muutoksiin toimintaympäristön ja asiakastarpeiden mukana, kommentoi Mika Parviainen.