Kansain­välistä väline­huollon päivää vietettiin 10.4.2024

Palvelupäällikkö Ella Mauranen ja palveluohjaaja Tuija Hietasalo esittelivät välinehuollon toimintaa KYSin Kaarisairaalan ala-aulassa päivän ajan. Pisteellä oli mahdollisuus osallistua myös arvontaan, josta voitti muun muassa Servica-teemaisia palkintoja. Lisäksi välinehuoltokeskuksessa järjestettiin avoimet ovet halukkaille KYSin ja Servican työntekijöille. Kävijöitä oli KYSin eri yksiköistä muun muassa endoskopiayksiköstä ja korvapoliklinikalta.

Välinehuoltaja osallistuu välillisesti potilaan hoitoon huolehtimalla siitä, että tutkimuksissa, hoidoissa ja toimenpiteissä käytettävät välineet ja laitteet on huollettu asianmukaisesti. Välinehuoltajia työskentelee yhdeksällä eri paikkakunnalla. Suurin osa työskentelee KYSin välinehuoltokeskuksessa, jossa työskentelee noin 40 välinehuoltajaa.

Päivän yhteydessä valittiin ensimmäistä kertaa Servican välinehuollon vuoden välinehuoltaja ja äänestyksen voitti Salla, joka on työskennellyt Servicalla välinehuoltajana yli 10 vuotta.

– Välinehuoltajat toimivat välinehuoltoprosessien ja -menetelmien asiantuntijoina. On tärkeää, että työtä arvostetaan ja saadaan näkyvyyttä työlle, jota tehdään asiakas- ja potilasturvallisuuden eteen, kommentoi palvelupäällikkö Ella Mauranen.