Anna hoitaa Neulasen päiväkodin tehtäviä pitkällä kokemuksella

Palveluvastaava Anna Rossi-Tenhunen vastaa päiväkoti Neulasen laitoshuollosta ja ruokapalvelusta. Ruokapalveluun kuuluu aamupalan valmistaminen, tuorepalojen pilkkominen kaikille aterioille, salaatin valmistelu ja tarjoiluvaunujen valmiiksi laittaminen. Lämpimät ruoat tulevat pääsääntöisesti tuotantokeittiöltä.

– Kun ruoat tulevat tuotantokeittiöltä, tarkistan, että kaikille on tullut oikea ruoka ja nostan kylmät tuotteet kylmään. Einespihvit ja -pyörykät ja lämmin kasvislisäke lämmitetään paikan päällä, sekä lisäksi keitetään pasta ja riisi, kertoo Anna Rossi-Tenhunen.

Laitoshuollon tehtäviin kuuluu eri tilojen päivittäis- ja viikkosiivoukset, sekä pyykinpesu. Lisäksi perussiivouksia, kuten ikkunoiden ja kalusteiden pesua tehdään ympäri vuoden. Lastenhoitajat hoitavat ruoan jakamisen lapsille. Hoitajat ja lapset hakevat tarjoiluvaunun ennen ruokailua ja palauttavat sen ruokailun jälkeen astiahuoltoon.

– Yhteistyö henkilökunnan kanssa sujuu tosi hyvin. Minä voin käydä kysymässä heiltä ja he voivat puolestaan tulla kysymään minulta, jos joku asia askarruttaa; esimerkiksi jos lapsilla on jotain ohjelmaa ja ruokailu myöhästyy. Minä pidän sitten ruoan lämpimänä lapsille, kertoo Anna Rossi-Tenhunen.

Anna Rossi-Tenhunen kertoo, että työyhteisö on ihanan pieni ja työt ovat monipuolisia. Neulasen päiväkodissa on noin 30 lasta, sekä kolme opettajaa ja viisi lastenhoitajaa. Anna Rossi-Tenhunen on työskennellyt samoissa tehtävissä 13 vuotta, joten ihmiset ja tilat ovat hyvin tuttuja.

– Kaikki lapset tunnistavat minut ja tervehtivät aamulla innokkaasti. Myös monen lapsen vanhemmat ovat tuttuja, kertoo Anna Rossi-Tenhunen.

– Olen saanut sellaisen kuvan, että täällä ollaan tyytyväisiä työhön ja tulen hyvin toimeen hoitohenkilökunnan kanssa. Hoitohenkilökunta on kutsunut minua paikan tukipylvääksi ja sanoneet, ettei homma toimisi ilman minua, kertoo Anna Rossi-Tenhunen.